Safy El_sayed Admin
عدد المساهمات : 358 تاريخ التسجيل : 10/01/2012 العمر : 40 الموقع : https://oriflame4all.yoo7.com
| موضوع: طريقة عمل النجرسكو الخميس أغسطس 23, 2012 1:50 am | |
|
المقادير: ثمرة فلفل رومي مقطّعة شرائح رفيعة ملعقة كبيرة زبدة جبنة موتزاريلّا 1⁄2 كيلو مكرونة أقلام مسلوقة 1⁄2 كيلو صدور فراخ مقادير البشاميل:
ملح وفلفل بيضة 2 كوب لبن 2 ملعقة زبدة 2 ملعقة دقيق الطريقة:
1- قطّعي الفراخ شرائح صغيرة، وشّوحيها مع الزبدة والفلفل الرومي، لغاية ما تستوي. 2- لتحضير البشاميل، حمّري الدقيق في الزبدة، لغاية ما يبقى لونه دهبي، وبعد كده ضيفي اللبن مع التقليب السريع والمستمر، علشان الخليط ما يكلكعش منك، واستمري في التقليب على نار هادية لغاية ما تحصلي على خليط متماسك وكثيف بالسُمك اللي إنتِ عايزاه، ولو حسّيتي إنه تقيل ممكن تزوّديه شوية لبن أو شوربة. 3- بعد كده ارفعي البشاميل من على النار وسيبيه يهدى شويه. 4- اخلطي المكرونة مع الفراخ، ونصف كمية البشاميل، وقلّبيهم مع بعض كويس، وحطّيهم في صينية الفرن. 5- اخلطي باقي البشاميل مع البيضة اللي عندك، وتبّليه بالملح والفلفل، وصبّيه على المكرونة، وعلى الوش حطّي الجبنة الموتزاريلا أو الرومي، ودخّلي الصينية في الفرن، وسيبيها لغاية ما الوش يحمرّ، وبعد كده طلّعيها.
| |
|
fofo 779 عضو جديد
عدد المساهمات : 5 تاريخ التسجيل : 24/08/2012 العمر : 49
| موضوع: رد: طريقة عمل النجرسكو الجمعة أغسطس 24, 2012 9:11 pm | |
| هجرب الطريقة دى أنا بعملها بمكرونة أسباكتى وأكسرها والباقى زى المكرونة بالبشاميل عادى
| |
|