المقادير:
كوبين ونصف دقيق
كوب ونصف زبادي كبير
2 معلقة كبيرة سمن
5 بيضات
فانيليا
كوب سكر
باكو بيكنج باودر
ذرة ملح
مقادير الشربات:
كوب ونصف سكر
2 كوب ماء
نقط عصير الليمون
فانيليا
الطريقة:
1- لتحضير الشربات:
حطي السكر مع الماء على النار وقلبيهم لغاية ما السكر يذوب تماماً، وبعد كده ضيفي عصير الليمون وعلي النار عليه؛ بس خدي بالك إنك تشيلي الريم أول بأول، وبعدين ضيفي الفانيليا واتركي الخليط لغاية ما يبرد تماماً.
2- اخلطي الدقيق مع الملح والبيكنج باودر والسمن.
3- اضربي البيض مع الفانيليا واخلطيه مع الدقيق والسمن.
4- اضربي الزبادي مع السكر وضيفيهم إلى خليط الدقيق، وقلبيهم مع بعض لغاية ما يتجانسوا، وسيبي الخليط لمدة ساعة.
5- صبي العجينة في صينية مدهونة سمن، ودخّليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لغاية ما تستوي.
6- طلعي الكيكة من الفرن، وسيبيها تهدى شوية، وبعدين صبي عليها الشربات وهو بارد تماماً.
7- تقدم الكيكة في طبق التقديم وممكن تزينيها بجوز الهند أو الكريم شانتيه